Cartonul ondulat – tipuri si explicatii

Cartonul ondulat – tipuri si explicatii
Carton Ondulat Tip III (CO3)

Este alcatuit din 3 straturi de hartie: un strat capac exterior, un strat capac interior si un strat ondula situat intre cele doua capace.
Descriere

Capacul exterior este cel care influenteaza cel mai mult aspectul general al ambalajului din carton ondulat si, in consecinta, este realizat din hartie de calitate superioara de tip testliner sau kraftliner, natur sau albit. Capacul interior poate fi realizat din hartie testliner, kraftliner sau schrenz, intr-o gama diversa de gramaje. Stratul ondula (miezul de hartie) este realizat dintr-o hartie cu rezistenta deosebita la indoire (hartie fluting) si poate fi de diverse dimensiuni (B, C, E).
Carton Ondulat Tip V (CO5)

Este folosit in general pentru ambalarea produselor foarte grele, fragile sau de dimensiuni mari.
Prezentare

Carton Ondulat Tip V, alcatuit din 5 straturi de hartie: doua straturi capac, doua straturi ondula si un strat intermediar, conferind ambalajului o rezistenta mecanica deosebita.
Carton Ondulat Tip VII (CO7)

In functie de combinatia utilizata de straturi ondula, acest tip de carton ondulat poate fi de tipul E+B+C, C+C+E.
Prezentare

Este folosit, in general, pentru ambalarea produselor deosebit de rigide si foarte grele, ultra fragile sau de dimensiuni mari.
Descriere

Este alcatuit din 7 straturi de hartie: doua straturi capac, trei straturi ondula si doua straturi intermediare, oferind ambalajului o rezistenta mecanica deosebita.
Carton Ondulat Tip II

Cartonul ondulat in 2 straturi se livreaza in role , cu greutate intre 20 – 50 de kg.