Ambalajele de carton: alegerea ecologica

Distribuie acest post:

In ultimii ani aproape toti am vazut filmările alarmate și știrile șocante despre gradul ridicat de poluare a planetei. Aceste stiri sau articole au menirea de a trage un real semnal de alarma. Impactul nociv pe care materialele de ambalare îl au asupra mediului nostru trebuie cumva stopat.

În timp ce abundența materialelor de ambalare nesustenabile care ajung în oceanele noastre sau care aglomerează gropile de gunoi este aproape copleșitoare, este incurajator să vezi oameni obisnuiti, din întreaga lume, cautand modalități de a avea mai multa grija de planeta. Sunt din ce in ce mai numerosi cei care adoptă stiluri de viață cu motto-ul „zero deșeuri” folosind pentru alte scopuri sau recicland toate ambalajele din gospodarie. Mai important insa este ca si numarul antreprenorilor care au inteles mesajul deschid afaceri sau magazine in care ambalajul de carton este omniprezent.

Deci vestea bună este că, pe măsură ce din ce în ce mai mulți dintre noi devin mai educati cu privire la protejarea mediului, se concretizeaza o mișcare semnificativă către alegeri de ambalare sustenabile, din ambele tabere. Atat consumatorii, cat si patronii de business au inteles ca trebuie sa se orienteze catre ambalaje care sa nu dauneze naturii pe termen lung.

Realitatea este că ambalajele sunt esențiale, necesare si fac parte din viata noastra cotidiana. Joaca si un rol important. De exemplu, printr-o depozitare in conditii optime, ambalajele reduc risipa de alimente prin prelungirea duratei de valabilitate a produselor proaspete precum fructele și legumele. De asemenea, păstrează alimentele în siguranță și nedeteriorate, deoarece sunt transportate la supermarketurile din întreaga țară intr-un mod eficient.

Totusi, cum ne putem asigura cu toții că facem cele mai sustenabile alegeri cand vine vorba de ambalare, contribuind la protejarea planetei ?

În primul rând, alegeți cele mai sustenabile materiale de ambalare pentru scopul dvs.

Acolo unde este posibil, optați pentru produse ambalate în ambalaje ecologice, cum ar fi ambalajele din carton. Cartonul este un material 100% reciclabil. O statistica interesanta spune ca în Marea Britanie peste 80% din cartonul folosit in mod uzual este reciclat. Aceasta cifra reprezinta cel mai mare procent de reciclare a oricărui material de ambalare. Tocmai de aceea, tot mai multi proprietari de afaceri aleg să isi ambaleze produsele în cutii de carton. In anul 2023, este considerat cel mai ‘verde’ material.

Ca si consumator, ia măsuri! Poti sa influentezi renuntarea la ambalajele poluante. Scrie-le afacerilor tale de la care cumperi in mod curent și cere-le să-și reconsidere abordarea cu privire la ambalaj. Ar putea folosi materiale reciclabile pe bază de hârtie, cum ar fi carton, mai degrabă decât plastic?

În al doilea rând, reciclați corect

Cu atatea reguli, există uneori confuzie sau dezinteres când vine vorba de reciclare. Foarte probabil este insa o lipsa de educatie.

De fapt, lucrurile stau destul de simplu. Când sortați gunoiul/ambalajul în coșurile dvs., separati-le pe categorii (de exemplu, plastic, sticlă, carton). Acest pas ajută la procesul de sortare cand ajung la centrul de reciclare.

Spălați orice recipient pentru alimente, cum ar fi conservele goale sau borcanele de sticlă, deoarece orice contaminare poate fi o piedica pentru reciclarea eficienta.

Puneți un capac peste coșurile de gunoi daca ele sunt afara, in aer liber. Umed sau plouat, cartonul va fi mai greu de reciclat.

Fiecare dintre noi trebuie să ia măsuri pozitive, optand pentru ambalaje sustenabile de fiecare data cand avem ocazia și asumându-și angajamentul personal de reciclare oriunde putem.

Puterea de a proteja planeta este în mâinile noastre, așa că ce pași veți lua pentru a lua decizii de ambalare ecologice?
Nu conteaza ca incepi cu pasi mici, ceea ce contează este că începi. Orice actiune, care poate parea neinsemnata, este binevenita. Daca fiecare individ alege cartonul ca material de ambalare si apoi recicleaza corect, la nivel colectiv impactul va fi extrem de benefic asupra mediului.

Alte Articole: